Tips voor een kindvriendelijk balkon


Tips voor een kindvriendelijk balkon

Je balkon kindvriendelijk maken met balkonhekwerk is makkelijker dan het lijkt. Door te beginnen met een balkonhekwerk ben je al een heel eind. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jouw kind of kinderen veilig kunnen spelen op het balkon. Hoe je dit doet lees je allemaal in dit artikel.

Balkonhek

Om te beginnen is een balkonhek nodig. Dit is natuurlijk ook verplicht bij alle balkons maar het kan voorkomen dat het balkonhekwerk niet geschikt is voor het kleine lichaam van een kind. Ook moet je zorgen dat het hoog genoeg is zodat kinderen er niet zomaar overheen kunnen klimmen. Door je balkonhekwerk aan te kleden met bijvoorbeeld bamboe of wilgentenen sluit je het balkon helemaal af zodat er geen kans is dat er iets of iemand naar beneden valt.

Kunstgras of vloerkleed

Als je kind nog niet loopt maar je wilt toch met hem of haar naar buiten dan is het belangrijk om te zorgen voor een zachte ondergrond in plaats van het beton. Dit kan gemakkelijk door kunstgras aan te leggen of een vloerkleed voor buiten aan te schaffen. Het kunstgras is natuurlijk een blijvende oplossing. Een voordeel is dat het al een stuk mooier en duurzamer is dan vroeger. Het grote voordeel van een vloerkleed is dat je deze kan opbergen of wassen als het vies wordt.

Dieren en insecten aantrekken

Kinderen zijn over het algemeen gek op dieren en insecten. Door bloemen en planten neer te zetten kan je bijvoorbeeld vlinders aantrekken. Hierdoor laat je je kind al vroeg wennen aan beestjes. Daarnaast zou je met genoeg ruimte er ook voor kunnen kiezen om een vogelhuisje op te hangen. Als je te hoog woont zal dit natuurlijk geen geschikte oplossing zijn. Ook vogels hebben natuurlijk zo hun grenzen qua hoogte.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Wit Hekwerk. Een hek, wat kost dat?

Hoe vind je Aqua Vivenda zwembaden specialist?

Basisregels voor schoonhouden Aqua Vivenda zwembad