Soorten hoofdkussens

U heeft een van de goedkope boxsprings of bedden aangeschaft, maar u twijfelt welk kussen u moet aanschaffen. Bij een hoofdkussen is het belangrijk om te weten van wat voor soort materiaal het is gemaakt. Bedenk eerst wat u als voorkeur heeft. Heeft u behoefte aan een kussen dat een vaste vorm heeft of wilt u een kussen hebben die meerdere vormen kan hebben. Het formaat van uw kussen is erg belangrijk, maar in dit artikel gaan we het hebben over de soorten hoofdkussens, die perfect is voor duurdere of goedkope boxsprings
Synthetische kussens hebben bijna altijd een vaste vorm en de donzen kussens zijn daarentegen goed te vormen naar uw wensen. Daarnaast zijn er losse kussens gevuld met bolletjes van wol. De losse kussens gevuld met bolletjes wol of synthetische vezels zijn in opkomst, hetzelfde geldt voor vaste kussens met traagschuim, latex en andere materialen. Deze materialen komen ook voor in bedden en boxsprings. Al met al zijn deze kussens erg prijzig, maar behoorlijk fijn om op te slapen. 
De keuze in een goede kussen is aan u. De verschillende kussens op de markt zijn bedoeld voor de verschillende soorten slapers. Uw slaaphouding in bed of boxspring is een factor wat u moet meenemen tijdens het uitzoeken van een goede kussen. Een zijslaper heeft een kussen nodig die dik en stevig is en een buikslaper heeft een zacht en plat kussen nodig.

Donzen kussens

Het beste kussen is een donzen kussen. Dit kussen is gevuld met donzen of veren. U heeft twee keuzes in de donzen kussens: een hard kussen of een zacht kussen. De zachte donzen kussens zijn gevuld met dons en de harde donzen kussen zijn gevuld met veren. De verhouding in dons en veren bepaalt het gewicht en de hardheid van een kussen. Kussens met veel volume en de frisheid van een lekker schoon kussen en boxspring is wat zeer geliefd is bij de meesten. 
Wat zeer fijn is aan het donzen kussen, is dat het kussen naar uw wens kunt vormen. Het fijne aan het vormen, is dat u steun heeft waar u dat wenst. Daarnaast kunt u het kussen op 30 graden wassen met eventueel een fijnwasmiddel. Vervolgens doet u het kussen in de droger met een paar tennisballen om de vulling los te krijgen. Tot slot kunt u lekker slapen en genieten van uw fijne kussen in uw boxspring. 

Synthetische kussens

Synthetische kussen zijn voor iedereen goed geprijsd en zeer goed wasbaar. De synthetische kussens zijn met een kunstvezel gevuld, waardoor het kussen zeer zacht en licht is. Het enige nadeel van het synthetische kussen is dat het kussen niet goed in vorm blijft. Dit komt omdat het kussen gevuld is met vezels die glad zijn. Dit houdt in wanneer u het kussen in vorm heeft gevouwen, het kussen weer in de oude vorm terugvalt. Over het algemeen zijn synthetische kussens prima voor boxsprings en bedden, maar niet allemaal. 

Schuimkussens

Schuimkussens, ook wel ergonomische kussens genoemd, worden vaak gemaakt van visco-elastisch schuim. Ergonomische kussen hebben een standaard vorm, de kussens die gevuld worden daarentegen niet. Als u een goed kussen wilt kopen, zult u rekening moeten houden dat u het kussen niet moet vormen of vouwen. Het voordeel van een ergonomische kussen is dat het kussen het gewicht van uw hoofd verdeeld over het visco-elastisch schuim. Doordat het gewicht van uw hoofd verdeeld wordt over het kussen, wordt uw hoofd optimaal ondersteund. 

Natuurrubber kussens

Een kussen gemaakt van natuurrubber behoudt altijd zijn vorm. Het natuurrubber zorgt dat het kussen een natuurlijke balans blijft houden en daarmee een lange levensduur verzekert. Het natuurrubber kussen biedt een goede veerkracht, waardoor uw nek en hoofd in een natuurlijke positie gehouden wordt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Wit Hekwerk. Een hek, wat kost dat?