Een camerasysteem of een andere beveiliging voor uw huis?


Het is een zeer lastige keuze, de keuze voor een camerasysteem. Of wilt u toch een ander soort beveiligingssysteem voor uw huis? Het gaat hier immers om de veiligheid van u, uw echtgenoot en misschien zelfs uw kinderen. In dit artikel lopen we allereerst door de historie van de camerasystemen heen, waarin wordt aangetoond wat de toegevoegde waarde van de huidige camerasystemen is. Vervolgens nemen we een kijkje naar de andere beveiligingsopties. Wanneer dit voltooid is, wordt er kort geadviseerd over wat uw huis eventueel zou kunnen beveiligen. Wilt u direct al advies op maat? Dan kunt u op de website van Arend Beveiliging terecht!

De hedendaagse camerasystemen

Sinds de camera voor het eerst als bewakingscamera is geïntroduceerd is er natuurlijk enorm veel veranderd. Dat begon met grote sprongen en de ontwikkeling van camerasystemen gaat steeds minder snel. Dat zou je zeggen in elk geval… De laatste jaren is er echter een explosieve ontwikkeling gaande. Dit heeft niet per se te maken met camerasystemen, maar het profiteert er enorm van. Er kan namelijk tegenwoordig, in 4k, nacht of dag, mist of zon, alles vast gelegd worden. Letterlijk alles en iedereen in beeld is herkenbaar. Dit, gecombineerd met technische ontwikkelingen zoals draadloze, draaiende, zoomende camera’s die zelfs naar je telefoon kunnen streamen, maakt de camerasystemen een topbeveiliging in de hedendaagse maatschappij.

Overige beveiligingsopties

Naast camerasystemen zijn er nog veel andere opties om uw huis veilig te houden. Een veelgebruikte optie hierbij is dat er een alarm wordt geïnstalleerd. Dit kan daadwerkelijk een inbraak stoppen door alarm te slaan en de politie in te schakelen. Deze is ook zeer geschikt voor uw huis omdat deze beveiliging op zowel ramen, deuren als ruimtes met bijvoorbeeld bewegingssensoren toepasbaar is. Voor bedrijfspanden of appartementencomplexen zijn toegangscontrolesystemen en intercomsystemen nog overige opties tot beveiliging.

Beveiligingsadvies voor uw huis


Er wordt geadviseerd dat u voor uw huis een camerasysteem laat installeren. In de eerste plaatst is dit belangrijk voor het laten afschrikken van inbrekers. Daarnaast kunt u met een camerasysteem uw pand in de gaten houden en vastleggen als er iets is gebeurd. Buiten camerabewaking zijn alarmsystemen zeer belangrijk op het moment dat een inbraak plaatsvindt. Waar camera’s hier tekort schieten, is het essentieel dat de politie direct ingeschakeld wordt bij inbraak door een alarm. Tot slot kunnen grotere huizen gebruik maken van intercomsystemen om op afstand een deur te openen of juist dicht te houden bij ongewenst bezoek. Voor alle soorten camerasystemen en meer kunt u naar Arend Beveiliging.


Reacties

Populaire posts van deze blog

De Wit Hekwerk. Een hek, wat kost dat?

Basisregels voor schoonhouden Aqua Vivenda zwembad

Hoe vind je Aqua Vivenda zwembaden specialist?