Basisregels voor schoonhouden Aqua Vivenda zwembad

Als je een zwembad gaat aanschaffen bij Aqua Vivenda is het wel zo fijn als het water schoon is. Het is bijvoorbeeld niet genoeg om alleen je zwembadstofzuiger het werk te laten doen. Er zijn meer punten waar je op moet letten. Wij hebben aan Aqua Vivenda gevraagd wat volgens hen belangrijk is. Wat dat is, lees je in dit artikel.

Zwembadwater testen

Om zeker te weten dat je schoon zwemwater hebt moet je het regelmatig testen, het beste is minimaal een keer per week maar het wordt aangeraden om dit dagelijks te doen. Dit kan door middel van speciale teststrips of digitale meters. De waardes van het water moeten het volgende zijn:
  • Alkaliteit: tussen de 100 en 150 ppm
  • pH-waarde: tussen de 7,0 en 7,4
  • Chloor: tussen de 1 en 2 ppm

Door regelmatig te testen houd je het water niet alleen schoon maar ook veilig. Het is alleen wel belangrijk om te weten welke volgorde je moet aanhouden met het meten en hoe je de waardes kan verbeteren. Bij zwembadwater is het zo dat zonder of met de verkeerde alkaliteit de pH-waarde instort en met de verkeerde pH-waarde stort de chloorwaarde in. De volgorde van testen en op orde brengen is dus altijd: beginnen met alkaliteit, dan de pH-waarde en als laatste de chloorwaarde.

Zwembadpomp

Om water schoon te houden moet het circuleren. Dit zorgt ervoor dat het goed gefilterd wordt en dat de chemicaliën goed worden opgenomen. Met de juiste pomp duurt het ongeveer vier uur voordat al het water in het zwembad door de filter is gegaan. Om je zwembad echt goed schoon te houden is het belangrijk dat het water minimaal twee keer door de filter komt. Je moet de pomp dus minimaal acht uur laten draaien voor optimaal resultaat.

Afdekken

Je filterinstallatie en chemicaliën hebben geen invloed op vuil van buitenaf zoals takjes en bladeren. Het is dus verstandig om het zwembad af te dekken als het niet gebruikt wordt. Dit zorgt ervoor dat je het vuil van buitenaf beperkt. Vuil wat tijdens het gebruik in het zwembad komt kan je eenvoudig verwijderen met een schepnetje als je klaar bent met zwemmen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De Wit Hekwerk. Een hek, wat kost dat?

Hoe vind je Aqua Vivenda zwembaden specialist?